Археологи-любителі знайшли найбільший скарб в історії Данії. Він належав вікінгам. Всі знайдені вироби з дорогоцінних металів, а вага їх 900 грамів.

Про знахідку повідомив Національний культурно-історичний музей в Копенгагені. Археологи знайшли колекцію із семи браслетів. Один з них зі срібла, а решта - золоті. Скарб знайшли в одному з південних районів Ютландії, а датується він X століттям.

"Скарб посідає перше місце в списку найбільших золотих знахідок в Данії періоду вікінгів і важить 900 грамів. Разом зі срібним браслетом скарби важать майже один кілограм ," - розповіли в музеї.

Експерти назвали знахідку великою удачею. Дуже рідко вдається знайти саме золоті прикраси. Один з браслетів виконано в стилі Єллінг. Він отримав назву від невеликого данського містечка, поруч з яким знайдено такі артефакти.

У 1911 році знайшли золотий ланцюжок в такому ж стилі вагою 97 грамів. Вчені говорять, що ці знахідки можуть бути пов'язані між собою.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Нагадаємо, група дослідників відновила рецепт особливого меду вікінгів - алкогольного напою. Його робили з місцевих скандинавських інгредієнтів.