Президент Сполучених Штатів Америки Барак Обама прибув сьогодні вранці до аеропорту міста Мюнхена. Там його зустріли баварці у народних костюмах.

Очолював процесію прем'єр-міністр федеральної землі Баварії Горст Зеегофер.

Одразу після урочистого прийому Обама пересів до гелікоптера військ США і відбув у до курортного містечка Гарміш-Партенкірхена, де в замку Ельмау о 13:00 за місцевим часом розпочався саміт країн Великої сімки.

Читайте також: Перед відкриттям саміту G7 Обама поснідав з Меркель

До проведення саміту G7 американський президент встиг поснідати разом з канцлером Німеччини Анґелою Меркель у курортному містечку Крюні.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Лідери обох країн провели зустріч у компанії місцевих мешканців.

Керівництво США підтвердило, що під час саміту G7 його учасники обговорять дії Росії з огляду на конфлікт в Україні.

Як відомо, учасники саміту в Баварії із 7 по 8 червня мають обговорити широкий спектр економічних та політичних глобальних питань, як-от захист клімату, світова торгівля, боротьба з тероризмом, підтримка жінок та допомога розвитку країн.

Для забезпечення правопорядку під час проведення саміту залучено більше 20 тисяч поліцейських. Водночас кілька тисяч антиглобалістів протестують проти проведення саміту.

Тим часом інші активісти запустили в небо повітряні кулі з портретами глав семи країн, які беруть участь у саміті.