У прес-центрі Служби безпеки України відзвітувалися про затриманих на території України агентів російських спецслужб.

За даними СБУ, нині в Україні під слідством знаходиться 30 осіб, котрих підозрюють у шпигунстві на користь агресора. Серед них – заступник начальника штабу АТО, підполковник Нацгвардії, військовослужбовець та співробітник відділу кадрів у військовій частині.

Загалом СБУ за рік відкрила 367 кримінальних проваджень за матеріалами контррозвідки. З них 76 проваджень відкрито за державну зраду та три провадження за шпигунство.

Читайте також: СБУ "трусить" нелегальні обмінники

22 особи вже встигли засудити. Заступник керівника Генштабу отримав 9 років.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

"За завданням свої кураторів він вербував громадян України та передавав Росії секретну документацію про озброєння української армії", - повідомляє прес-центр СБУ.

Такий же термін ув'язнення отримав колишній військовослужбовець Національної гвардії України, котрий за завданням кураторів збирав інформацію про розташування українських військ.

Колишній військовий отримав 12 років в'язниці за те. що дав письмову згоду працювати на ФСБ РФ.