Президент США Барак Обама і канцлер Німеччини Ангела Меркель зробили спільну заяву з приводу санкцій проти Росії. Про це повідомляє прес-служба Білого дому.

"Лідери двох країн обговорили тривалу кризу в Україні і зійшлися на тому, що тривалість дії санкцій повинна бути чітко пов'язана з повним виконанням Росією Мінських угод і повагою до суверенітету України", - йдеться в заяві.

Президент США до початку саміту заявив, що головною темою зустрічі міжнародних лідерів буде російська агресія в Україні.

"Протягом наступних двох днів ми маємо намір обговорити в замку Ельмау наше спільне майбутнє, світову економіку, що створює робочі місця і нові можливості, підтримання сили і процвітання Євросоюзу, розширення трансатлантичного торговельного співробітництва, протистояння російської агресії в Україні", - сказав Обама.

Матеріал по темі: Обама перед початком G7 випив пива з баварцями (фото)

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків" Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Подібну думку висловив прем'єр-міністр Великобританії Девід Кемерон. Він заявив про те, що Європа повинна бути єдиною в питанні продовження санкцій проти Росії.

Нагадаємо, що Петро Порошенко розповів, що Україна очікує від саміту G7 рішення про передачу сучасних озброєнь і посиленні співробітництва у військово-технічній галузі.