Українські активісти в Римі закликали керівництво Італії та Папу Римського зробити усе можливе, щоб зупинити Володимира Путіна. Свої вимоги вони оголосили під час недільної маніфестації проти російської агресії в Україні.

Путін перебуватиме з візитом в Італії 9-10 червня.

"Ми сподіваємося, що цей візит та зустрічі на вищому рівні у Римі допоможуть відновити мир, бо мир в Україні можливий. Достатньо, щоб російські солдати пішли геть і закрили кордон. Решту ми, українці, зробимо самі", − заявив на мітингу Олесь Городецький, один з координаторів Конгресу українців в Італії.

Від імені громади він подякував урядові Італії за відстоювання проукраїнської позиції у конфлікті. Однак, на думку маніфестантів, Рим мав би активніше підтримувати посилення санкцій проти країни-агресора.

Учасники акції також звернулися за підтримкою до італійських медіа, щоб ті більше висвітлювали реальну ситуацію в Україні.

Популярні новини зараз
Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари
Показати ще

Серед промовців були і громадяни Італії, які підтримують та відвідують Україну, надаючи допомогу потерпілому населенню.

Наступної середи, коли Володимир Путін вперше з часу війни на Донбасі має побувати на аудієнції у Папи Франциска, активісти планують засвідчити свій протест проти агресивної політики російського президента стосовно України та її народу.

Окремі маніфестанти висловлювали невдовлення намірами Папи Римського зустрітися з Володимиром Путіним.

"Я і мої друзі очікуємо, що понтифік не дозволить йому сказати навіть слова на святій території Ватикану", − сказала учасниця мітингу в Римі.