Очільник Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський зазначив, що Донбас можна повернути або шляхом постійного посилення санкцій проти Росії, або ж відвоювати його власними силами через декілька років, попередньо значно зміцнивши українську армію.

"Є два варіанти. Потрібно, щоб міжнародне співтовариство зрозуміло, що це не проблема України, це проблема всього світу. Порушується світовий порядок. Тому збільшення санкцій проти агресора і тиск призведе до того, Путін змушений буде вивести війська і залишити Україну в спокої. Другий варіант - хорватська. Будувати армію - і років через п'ять відвойовувати військовим шляхом", - сказав Жебрівський у коментарі espreso.tv.

Читати також: Онищенко поставив під загрозу недоторканість депутатів

При цьому глава ДОВЦА підкреслив, що покладає великі надії на перший сценарій, бо для нього "найстрашніше на війні - ховати своїх побратимів".

Нагадаємо, раніше політолог Максим Розумний взагалі запропонував відмежуватися від Донбасу парканом - в такому разі, на його думку, в Україні швидше розпочнеться економічне зростання, а мешканці з окупованих територій підуть жити туди , де краще.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще