Політолог Руслан Бортник вважає, що Порошенко тиснутиме на Коломойського через те, що він масово подає в міжнародні суди позови проти України.

"Ми бачимо, що група Коломойського постійно генерує позови щодо України, намагається підвісити уряд на гачок цих позовів, тому що якщо вдасться домогтися хоча б попередніх рішень за цими позовами, це може значною мірою ускладнити зовнішньоекономічну діяльність держави. Тобто йде економічне протистояння", - повідомив Бортник, зазначивши, що влада прагне зруйнувати монопольне положення цього олігарха.

Читати також: Ставка Путіна на російськомовних українців зіграла проти нього

В той же час, Бртник переконаний, що ситуація між Коломойським та Порошенком все ж не переросте у відверту фазу війни. "Сьогодні багато охочих у новій владі, щоб не було таких монополістів. Я впевнений, що цей конфлікт не матиме якихось трагічних наслідків і не перейде у відкриту військову фазу між двома групами, тому що це загрожує всій нинішній політичній та економічній системі, на це ніхто не наважиться", -повідомив Бортник для радіостанції Голос столиці.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Україні добігає до кінця епоха українських олігархів, оскільки вони використали засоби, на який збудували свої статки, а нові реалії економіки стануть для них непідйомними.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще