Міністерство охорони здоров'я Південної Кореї повідомляє про 23 нових випадки зараження коронавірусів близькосхідного респіраторного синдрому MERS за добу.

Про це повідомляє Бі-Бі-Сі.

Число інфікованих в країні вже досягло 87 осіб, і це наймасштабніший спалах захворювання за межами Близького Сходу.

Читайте також: Американські вчені вилікували трьох мавп від Еболи

Від хвороб, викликаних цим вірусом, померли вже шість чоловік. Як правило, від хвороби помирають літні люди з ослабленою імунною системою.

Популярні новини зараз
Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Близько 2,3 тисячі осіб відправили в карантин і майже 1,9 тисяч шкіл закрили у спробі зупинити поширення вірусу.

Результатом зараження коронавірусів MERS часто стає висока температура, захворювання дихальних шляхів пневмонія і відмова нирок.

У більшості випадків зараження відбувалося в лікарні, де вірус передавався іншим пацієнтам і медперсоналу.

Перший випадок зараження вірусом MERS в Південній Кореї був зареєстрований у бізнесмена, який повернувся з ділової поїздки до Саудівської Аравії, де вірус був виявлений три роки тому.

Мер Сеула Пак Вонсун звинуватив центральну владу в тому, що вони не змогли вчасно надати населенню достатньо інформації про цей вірус.

У свою чергу міністр охорони здоров'я відкинув ці звинувачення, підкресливши, що такого роду висловлювання лише викликають у публіки ще більше недовіри.

Смертність від цього віруса становить 27%.