У Китаї почали експеримент по виживанню в далекому космосі. 180 днів у герметичній кабіні космічного корабля проведуть 4 добровольця.

Портал "naked-science" повідомив, що розроблена герметична капсула повністю повторює рух кабіни космічного корабля. Її встановили у місті Шеньчжень на півдні Китаю.

Стало відомо, що об'єм капсули становить 1 тисячу 340 кубічних метрів, а площа - 370 квадратних метрів. Спеціальну капсулу розділили на 8 відсіків. Там є також відділення для пасажирів і парник.

Учасники експерименту будуть вирощувати в парнику 25 видів рослин. Серед них: пшениця, картопля, соя, полуниця, вишня, томати, хрін.

Набір добровольців для участі в експерименті Китайський центр астронавтики почав у травні 2015 року. З 2 тисяч 110 осіб відібрали 8. Четверо з них у підсумку оселилися в капсулі. Серед них 3 чоловіка і жінка.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Читайте також: Вчені створили дрон-таксі

Нагадуємо, фізикам із Падуанського університету в Італії під керівництвом Пауло Віллоресі вдалося створити в космосі аналог моделі кота Шредингера.

"Космічного кота Шредингера" вчені створили з фотонів, які запустили в космос. Завдяки цьому спеціалісти довели можливість використання супутників для передавання даних, зашифрованих на основі квантової механіки.