Крим продовжує економічно залежати від України. Після анексії півострова Росією та перекриття поставок води через Північно-Кримський канал, північна частина півострова стала відчувати серйозні проблеми з водою. Про це в інтерв'ю газеті "Кримський телеграф" розповів один з будівельників каналу Георгій Капшук.

Він підкреслив, що якщо в найближчий рік питання з подачею води по Північно-Кримському каналу не буде вирішено, то унікальна водна артерія зруйнується і безповоротно зникне, а населення змушене буде виїздити з північної, степової частині півострова.

"Всі твердять, що Крим від безводдя врятують артезіанські свердловини. А тепер в Північному Криму вже воду пити не можна - солона! Якщо весь час качати зі свердловин, що буде далі? Катастрофа" - повідомив експерт.

"Що можна робити в Криму без води? У мене думка одна - якщо не вирішити питання про Північно-Кримському каналі політичним, дипломатичним шляхом, йдучи на необхідні компроміси, він загине, і все, що було на півночі, північному заході, північному сході Криму, вся інфраструктура теж. Люди звідти підуть, села помруть", - заявив Капшук.

За словами фахівця, конструкції Північно-Кримського каналу зараз руйнуються, оскільки простоюють без води і піддаються руйнівному впливу спеки і сонця.

"Зараз там занедбано все. Якщо ще рік не буде використовуватися канал - прощай, Північно-Кримський! Я часто їжджу туди, я не сентиментальна людина, але сльози навертаються, коли бачу, що там залишилося! Цей залізобетон - він як живий організм. Влітку , коли грунт нагрівається до 60 градусів, а води немає - його коробить, веде. Одинадцять тисяч кілометрів каналів міжгосподарських, зрошувальних і трубопроводів! Як звідси до Аляски. Йому без води стояти влітку не можна", - сказав Капшук. Читайте також: У Криму провал сезону і паніка - Чубаров

Раніше повідомлялося, що країни Євросоюзу прийняли політичне рішення продовжити санкції проти Криму ще на один рік, але юридично продовження санкцій оформлять трохи пізніше.