СБУ оголосила в розшук віце-прем'єр-міністра часів Януковича Сергія Клюєва. Депутат зник 4 червня і тричі не з'являвся на допити в Генпрокуратурі. Проте, в розшук його оголосили лише сьогодні.

3 червня Верховна рада дозволила притягнути Клюєва до кримінальної відповідальності за шахрайство в особливо великих обсягах. В той же день він намагався вилетіти в Австрію ніби-то на зустріч з адвокатами. 4 червня підозрюваний вдруге не з'явився на допит в Генеральну прокуратуру.

Нагадаємо, колишнього високопосадовця звинувачують у незаконній приватизації "Заводу напівпровідників" у Запоріжжі та розтраті державного майна з Держагентства інвестицій.

Читайте також: Клюєва дозволили притягнути до кримінальної відповідальності

Якщо провину чиновника доведуть у суді – йому загрожує від 5 до 8 років ув'язнення.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

"Клюєв дуже інформована людина, він знав багато не лише про представників минулої влади, але й про теперішніх високопосадовців. До недавнього часу він був комунікатором між представниками минулої і теперішньої влади. Тому ніхто не був зацікавлений у тому, аби він робив гучні заяви із суду чи СІЗО. Усім буде спокійніше, коли він буде в бігах. З-за кордону всі його слова про політичні переслідування будуть сприйматися як безпідставні обвинувачення ображеного. Крім того, управляти своєю бізнес-імперією з-за кордону Клюєву буде важче. І ця ситуація викликає страх і паніку в рядах його соратників в Україні, а значить, вони будуть поводитися на так нахабно. Тому його втеча вигідна усім" - говорить правозахисник Едуард Багіров.