Декілька інвесторів з Канади зацікавились будівництвом сонячних електростанцій у Чорнобильській зоні. Також там можуть з'явитись заводи з виробництва біопалива.

Про це повідомив міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак під час канадсько-українського бізнес-форуму, передає прес-служба відомства.

"Від канадських бізнесменів прозвучало кілька реальних пропозицій, які стосуються можливого будівництва. У першу чергу ми будемо розглядати варіант розвитку альтернативної енергетики у зоні спеціального промислового використання, адже урядом ухвалено рішення на решті території створити заповідник, який виконуватиме буферну функцію перед зоною спеціального промислового використання", - розповів міністр.

На території зони відчуження, за його словами, є трансформаторні підстанції, високовольтні лінії електропередач. Вони є необхідними складовими для проекту відновлювальної енергетики. Канадських інвесторів сонячна енергетика, оскільки в зоні відчуження є недозавантажені мережі та нижча вартість оренди землі.

Семерак зазначив, що для цього інвестиційного проекту необхідно законодавчо врегулювати земельні відносини у цій зоні. Наразі, тут є шість тисяч гектарів незадіяних земельних ділянок.

Популярні новини зараз
Світло відключатимуть на 6 годин, а про опалення взимку і не мрійте: українців серйозно попередили Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще