Глава МЗС Росії Сергій Лавров заявив, що українська влада свідомо намагалася загострити ситуацію перед самітом G7, аби країни "сімки" продовжили санкції проти Росії. Про це повідомляє РІА "Новості".

"Напевно, хотілося до цього саміту загострити ситуацію, пам'ятаючи про те, що члени "сімки" заявили: санкції проти Росії будуть діяти доти, поки Росія не виконає мінські угоди. Це джокер в руках української влади: ми - українці - будемо саботувати виконання мінських домовленостей, а страждати за це буде Росія", - сказав Лавров за підсумками зустрічі з білоруським колегою Володимиром Макєєвим. Читайте також: Санкції проти Росії продовжать, але не посилять - євродепутат

Нагадаємо, 7 червня канцлер Німеччини Ангела Меркель та президент США Барак Обама під час саміту G7 виступили за збереження санкцій проти Росії.

Раніше президент Європейської ради Дональд Туск на спільній прес-конференції з Жан-Клодом Юнкером у замку Ельмау сказав журналістам, що з огляду на останнє порушення Росією мінських угод, може бути лише посилення санкцій, а не послаблення.