Лікарі Полтавської дитячої клінічної лікарні переплутали на операційному столі дітей. 3-річній Альбіні Гохалтер прооперували здорову праву нирку у той час, коли дитині потрібно було без оперативного втручання лікувати ліву.

Про це "Знай" розповіла мама дитини Олена Гохалтер.

Родина Гохалтер переїхала до Полтави з Вугледара.

Читайте також: Лікарні продавати не будуть - Квіташвілі

"У Альбіни з народження хворі нирки. У Донецьку їй лікували пієлонефрит. У Полтаві поставили діагноз – рефлекс лівої нирки. Направили нас у квітні на ендоскопічну операцію. Сказали, що зроблять маленький надріз", - розповіла Олена.

Популярні новини зараз
Кожному пенсіонеру підвищать індивідуально: у кого зміняться виплати Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки "Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня
Показати ще

Через запалення квітневу операцію перенесли на червень. 3 червня дитину забрали в операційну.

"Ми обговорювали ендоскопічну операцію, всі запевняли мене, що вона триває не більше 40 хвилин. Пройшла година, друга, третя – а дитину не вивозили з операційної. Вийшла медсестра і сказала, що дитині прооперували праву нирку", - розказує жінка.

Олена кинулася до лікаря – той сам здивувався, чого при лікуванні лівої нирки прооперували праву.

"Лікар почав кричати: "Кого ви мені на операційний стіл поклали?" А в мене душа в п'ятки", - плаче матір.

Жінка поспілкувалася з родиною з сусідньої палати. Виявилося, що однолітку Альбіни – дитину з камінням у правій нирці не оперували, хоча призначили операцію. Та замість оперативного втручання її екстрено виписали.

"Мені й досі не дають результатів УЗД. А про хід операції розказали на другий день – у присутності міліції", - заявляє Олена.

Читайте також: Киян атакував смертельний вірус

Адміністрація лікарні заперечує можливість лікарської помилки на операційному столі. Дитину оперував завідувач кафедри дитячої хірургії Полтавської медичної стоматологічної академії Ігор Ксьонз. Зараз лікар на конгресі у столиці.

"Справді, початково, було призначене ендоскопічне втручання. Але лікар в ході такого втручання виявив гемангіому – невелику пухлину, яка кровоточила. Він негайно зібрав консиліум, і лікарі прийняли рішення оперувати і праву нирку. Хірург, що оперував, має понад 30 років стажу", - кажуть в адміністрації.

У міліції відкрили кримінальне провадження за фактом службового недбальства.

"До нас надійшла інформація про те, що у лікарні знищують документацію стосовно лікарської помилки. Тому наші співробітники проведуть ретельну перевірку", - кажуть у прес-службі МВС у Полтавській області.

Зараз дитина перебуває у тій же лікарні та продовжує лікування.