Десятки працівників військових комісаріатів 7 червня, заручившись підтримкою міліції, організували рейд на найбільший автомобільний ринок Західної України.

Про це повідомляє місцеве видання "Галка".

Військовий комісар Івано-Франківська Ігор Сорокопуд зазначив, що на авторинку у чоловіків призовного віку з'ясовували ідентифікаційні дані. Також їм вручали повістки для проходження медичної комісії або уточнення інших даних.

Всього на місці воєнкоми вручили майже 80 повісток. Під таку роздачу потрапили ті, хто працює на ринку, продає або купує транспорт та інші товари.

Читайте також: Кабмін продовжив термін призову в армію до кінця червня

Популярні новини зараз
Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову "Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

Реакція у людей, за словами воєнком Івано-Франківська, була різною, але більшість поставилися з розумінням.

"Деякі сперечалися, агресивно ставилися - "а чому тут, а яке право". Але гострих інцидентів не було, зіткнень не було. Правда, найбільше чоловіків просто пропадали", - зазначив Сорокопуд.

Нагадаємо, в травні жителів столичного гуртожитку компанії "Київенерго" вранці незаконно забрали до військкомату. У гуртожиток прийшли люди у формі і вивели всіх чоловіків призовного віку. Всього забрали близько 30-ти чоловіків і під охороною відвезли до військкомату Голосіївського та Печерського районів. Після цього їх відправили на медогляд, а потім знову повернули до військкомату.