Водолази Військово-морських сил отримають нові шоломи. У ньому використовують технологію доповненої реальності, щоб можна було легше орієнтуватися під водою.

Про це повідомляє Live Science. Новий розробка отримала назву Divers Augmented Vision Display, щоб перекладається як "Дисплей доповненого зору для водолазних робіт". Його встановлять у водолазний шолом. Дисплей може показувати картинку з високою роздільною здатністю.

Всю додаткову інформацію водолаз побачить прямо перед собою і це не завадить огляду. Інженер-розробник з Naval Surface Warfare Center Panama City Division Денніс Геллахер зазначив, що водолази отримають в своє розпорядження технологію, "як у Залізної людини".

Читайте також: Вчені відтворили людське волосся на 3D-принтері

Технологія не зовсім нова і використовувалась в інших пристроях. У 90-ті роки пілоти винищувачів з її допомогою отримували інформацію про висоту, напрямку і швидкості. У водолазів буде одне нововведення - текстові повідомлення.

Популярні новини зараз
РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Глибоко під водою можна буде отримувати оперативну інформацію з поверхні. Вона буде корисною не тільки під час бойових дій або рятувальних місій, але при будівництві під водою.

Розробники створили два різних типи пристрою. Це може бути повний закритий водолазний шолом і дайвінговая маска. Перші тести проведуть в жовтні цього року. У 2017 році на шолом очікують повноцінні польові випробування.