Економіка Індії стала росте найшвидше серед великих країн, повідомляє "Уніан" з посиланням на "World Economic Forum".

Протягом першого кварталу 2016 року приріст ВВП Індії становив7,9%, цей показник більший, ніж у лідера попередніх років, Китаю, на 1,2%. У Піднебесній - 6,7%.

Сповільнення росту економіки Китаю пов'язують з низкою факторів, серед яких і зменшення обсягів експорту, і великий державний борг Пекіна, й уповільнення притоку інвестицій порівняно з попередніми періодами. Однак економісти вважають, що перехід від розвитку інфраструктури до розширення споживання та розвитку ринку послуг дозволить стабілізувати економіку Піднебесної.

Що стосується економіки Індії, то вчені пов'язують її стрімке зростання з розвитком сільськогосподарського сектору. Якщо раніше в країну імпортували продукти харчування, то зараз Індіє є експортером продовольства. За прогнозами, вже через кілька років Індія стане країною з найдешевшою та наймолодшою робочою силою на Землі.

На сьогодні в Індії добре розвинуті фармацевтична, металургійна промисловість. Спостерігається ріст індивідуального споживання.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки "Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом
Показати ще