Україна планує відмовитися від російських вакцин. Про це заявив міністр охорони здоров'я Олександр Квіташвілі, передає "Сегодня".

"Російські вакцини в Україну заходити не будуть", - зазначив Квіташвілі.

Вакцина проти туберкульозу, за словами міністра, виготовлялась в Росії, але тепер її поставляє Польща.

Глава МОЗ зазначив, що Україна цього року через міжнародні організації закупить вакцини і препарати для хворих на ВІЛ/СНІД та туберкульоз. Розроблені раніше підзаконні акти, дадуть можливість міністерству купувати вакцини за допомогою міжнародних організацій.

Цього року відбудеться пробна закупівля вакцин через "ЮНІСЕФ".

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Україна, за словами Квіташвілі, при можливості буде замовляти і інші препарати через міжнародні організації. Однак вони не зможуть на 100% покрити потреби країни.

Читайте також: Лікарні продавати не будуть - Квіташвілі

Нагадаємо, 5 червня на засіданні Верховної Ради міністр охорони здоров'я Олександр Квіташвілі представив проект реформи системи охорони здоров'я.