Президент Петро Порошенко підписав закон про денонсацію угоди з Росією про організацію військових міждержавних перевезень та розрахунки за них. Також він заборонив транзит через територію України російських військових формувань, які тимчасово знаходяться на території Молдови.

Про це повідомляє прес-служб глави держави.

Угода про транзит, за повідомленням прес-служби, через територію України російських військових, які тимчасово знаходяться на території Молдови, встановлювала порядок, умови та особливості транзитного переміщення, надання дозволів та контроль з боку української сторони.

Водночас угода про організацію військових міждержавних перевезень та розрахунки за них регулювала питання перевезення військових та членів їхніх сімей залізничним, повітряним або автомобільним транспортом з України до Росії та у зворотному напрямку, а також до інших держав.

Читайте також: Кабмін затвердив нові правила перетину кордону з окупованим Кримом

Популярні новини зараз
Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Нагадаємо, що відповідні угоди між українським та російським урядами були підписані на п'ять років ще 25 листопада 1995 року. Вони передбачали автоматичну пролонгацію їх дії, якщо жодна із сторін за 6 місяців письмово не повідомить про намір припинити їхню дію.