У Житомирі презентували першу міську маршрутку на електроенергії.

Про це повідомляє Gazeta.ua.

Вона виготовлена на базі автобуса "Богдан", де замість двигуна внутрішнього згоряння встановили електричний. Замість паливного бака в ній прилаштували акумуляторні батареї.

Створений на луцькому підприємстві "Санрайз" електроавтобус може проїхати без підзарядки 250 км.

Читайте також: Депутати знімають мита з електромобілів

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Астролог побачив у травні "лихо" для України Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Заряджається він від електромережі 380В. На кожні 100 кілометрів йому необхідно 50 кіловат електроенергії.

Автобус розганяється до швидкості 70 км/год, і це - не межа.

Один електроавтобус коштує близько мільйона гривень. Це в рази дешевше, ніж запуск тролейбусів, до того ж, не доведеться будувати комунікації та електролінії.

У місті планують запустити 16 електромаршруток.

Нагадаємо, 13 травня, заступник міського голови, секретар Київської міськради Олексій Резніков протестував новий електромобіль. Він приїхав на ньому на роботу.

Київрада планує повністю перевести своїх працівників на електромобілі. Угоду про це підписано сьогодні між Київською міськрадою і компанією Shooter.ua. Вона займається розвитком і популяризацією електромобілів в Україні.

Вже цього року в розпорядженні Київради з'являться два електрокари. Повністю екологічно чистим транспортом працівників Київради, як очікують, буде забезпечено наступного року.