Керуючий партнер юридичної компанії "Юскутум" Артем Афян переконаний, що політичні партії перетворили на власний піар питання зменшення розміру комунальних тарифів через суд, оскільки насправді не має механізмів, які б дозволили у судовому порядку вплинути на вартість "комуналки".

"Мушу відзначити, що, на жаль, правової складової там небагато. І насправді справедливості там мало хто шукає. Суто політичні процеси, тому що дійсно є такі норми, що має бути обґрунтоване, але жодної методики обґрунтування немає. Тому політики, які зазвичай позиціонуються як опозиційні, громадські активісти будь-яке підвищення будуть оскаржувати і, зазвичай, першим чином, це іде в піар. Більше роботи робиться на ЗМІ, аніж у суді", - повідомив Афян для радіостанції Голос столиці.

Читати також: Вантажівкам заборонили їздити вдень по Києву

За словами юриста, єдина постанова суду, яка могла б повпливати на оскарження тарифів на сьогодні втратила свою чинність.

"В Україні були справи, де скасовувались тарифи. Але на той час вже вступала дію інша постанова про підвищення. Тому це така гра, яка не вирішується в суді, тобто тут не можна досягти реального результату для населення. Але він і не потрібний сторонам. Це сучасна українська політика, але із судочинством це має мало що спільного", - пояснив юрист.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Нагадаємо, з 1 червня у Києві , слідом за газом, рекордно подорожчала вода та опалення, що, у свою чергу, приведе до подорожчання більшості послуг та продуктів харчування.