Кількість постраждалих під час гасіння пожежі на Нафтобазі працівників Держслужби із надзвичайних ситуацій зросла до 6 осіб. Дії Нацгвардії на місці координує Міністр МВС Арсен Аваков.

Про події він пише у своєму акаунті в Twitter.

"6 пожежників із опіками відправили до лікарні. Ще з шістьма немає зв'язку. Ведеться пошук. Щойно із пожежі вийшло четверо. Лишилось двоє", - ідеться в повідомленнях міністра.

Читате також: Півдоби гасять нафтобазу на Київщині

Водночас, радник міністра МВС України Зорян Шкіряк повідомив на своїй сторінці Facebook версії причин загоряння та вибухів на підприємстві.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Астролог побачив у травні "лихо" для України Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

"Однією з основних причин масштабноі пожежі і потужного вибуху на нафтобазі "БРСМ - нафта" під Васильковим, можуть бути грубі порушення правил зберігання нафтопродуктів. Розглядаються також технічна складова і навмисний підпал. Остаточно це з'ясує слідство", - розповів він.

За його словами, пожежа триває. На даний час, рятувальників і техніку відвели із епіцентру займання вогню, оскільки зберігається небезпека повторних вибухів.

Голова ДСНС Микола Чечоткін з ночі перебуває разом з пожежними.

"Протягом останніх 12-15 годин залучили усі сили і засоби, щоб протистояти вогняній стихії. Втратили кілька одиниць пожежно-рятувальної техніки", - додав радник.

Інформаційна агенція УНІАН, посилаючись на джерело у правоохоронних органах, повідомляє, що можливою причиною пожежі на нафтобазі під Києвом було необережне поводження з обладнанням під час спроби крадіжки нафтопродукту.

Нагадаємо, 8 червня о 17:29 на території нафтобази "Побутрембудматеріали" у смт Глеваха по вул. Південна,1 Васильківського району Київської області розгорілася масштабна пожежа. Зранку 9 червня стався вибух, по тривозі підняли Нацгвардію.

"Пожежа розгорілася у резервуарі з паливом об'ємом 900 куб. м. з послідуючим перекиданням вогню на поруч розташовані резервуари з бензином", - ідеться в повідомленні ДСНС.