Штрафи киян за комунальні борги незаконні і не мають під собою жодного юридичного підгрунття. На думку журналіста Олександра Карпеця, киянам вигадали черговий "лохотрон".

"Що стосується штрафів, то пеня за прострочення оплати ЖКП законом про ЖКП передбачена, але поки дорівнює нулю, тобто не введена в дію, а заднім числом її нарахувати неможливо", - пояснює журналіст і зауважує, що штрафними санкціями в розмірі до 40%, в Києві боржників просто лякають керуючі компанії, підзвітні Кличку.

"Такі штрафи нічим і ніким не передбачені, будучи плодом уяви авторів цієї єресі. До того ж, у переважної більшості мешканців відсутні договірні відносини з вимагачами, а самі ці "підприємства", "компанії" і "концерни" незаконно виконують функції виконавців комунальних послуг", - пише Карпець у своїй статті на fraza.ua.

Читати також: Субсидії залишать без грошей пенсіонерів та бюджетників

За словами Карпеця, киянам намагаються нав'язати договірні відносини, якими визнаються існування боргів і майбутня процедура їх стягнення.

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

"У підсумку реструктуризація боргів є простим способом, з допомогою якого структури, що займаються, по суті, незаконною підприємницькою діяльністю і неправомірним отриманням вигоди, нав'язують мешканцям договірні відносини. Заодно мешканців обманним шляхом спонукають визнати наявність боргів, існування яких де-юре є більш ніж сумнівним через незаконність існування боку, прагне ці борги стягнути", - пояснює журналіст.

Нагадаємо, якщо сума боргу перевищує 14500 грн, то боржнику можуть описати майно, яке йому належить.