Суд Криму дав засудив проукраїнських футбольних фанатів клубу "Севастополь" до 15 років позбавлення волі. Про це повідомляє Черноморская.

Ультрас встигли виїхати з території півострова до того, як їх викликали до суду. Звинувачення їм оголосили заочно. Фанати, в свою чергу, відзначають, що нічого протизаконного не робили, не кажучи вже про терористичну діяльність, за яку їх судили. Вони вважають, що їх залучили до відповідальності нема за конкретні дії, а за любов до України.

"Поїхав з Криму, я ж був футбольним фанатом. До нас найчастіше приходили додому, до матері. ФСБ запитувало, де я, хто я, воюю я, чим займаюся на Україні?" - розповів один із засуджених, севастополець Ернест.

Він заявив, що російські спецслужби проводили у нього обшук.

"А ось недавно вже, перед 9 травня, приходили додому робили повний обшук. На наступний день був суд, на якому мені дали заочно 15 років за організацію терактів", - зазначив він.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо
Показати ще

Матеріал по темі: У Криму людей у ​​вишиванках вважають терористами

Ще один ультрас Юрій зазначив, що ФСБ діяло по накатаній схемі - відстежували проукраїнськи налаштованих кримчан в соціальних мережах, потім допитували родичів і близьких друзів, пізніше здійснювали обшук і обов'язково знаходили щось заборонене новою окупаційною владою.

"Вони обирали тих, хто був раніше пов'язаний з українським патріотизмом. Зараз вони проводять обшуки, викликають, розпитують, стежать за ними", - повідомив соратник Ернеста Юрій.

Нагадаємо, що Росія анексувала півострів більше року тому. Після цього всі судові процеси на території Криму відбуваються у відповідності з російським законодавством