Міністерство оборони повідомило, що виплатили військовослужбовцям, що брали участь в АТО, 15 млн. 806 тис гривень. Понад 540 тисяч нарахували за знищену та захоплену військову техніку. У відомстві також розповіли, що сплачують по 600 тис гривень компенсації кожній сім'ї загиблих.

"З початку 2015 року до департаменту фінансів Міністерства оборони надійшло 722 справи на виплату допомоги членам сімей військовослужбовців, які загинули. Тільки за останній тиждень опрацьовано 100 особових справ", - повідомила сьогодні помічник міністра оборони Вікторія Кушнір.

На сьогодні, понад 1,7 млн гривень сплатили за успішне виконання бойового завдання у складі підрозділу. Ці кошти отримали 354 бійця. Загалом, станом на 8 червня міністерство перерахувало 2 425 військовослужбовцям ЗСУ 13 млн 498 тис гривень за участь у бойових діях.

Читайте також: Для учасників АТО держава закупить 1500 квартир

"Кожна сім'я військовослужбовця, який загинув при виконанні службових обов'язків, отримує соціальну виплату у розмірі 500 мінімальних зарплат - 609 тисяч гривень. Таку компенсацію ми вже виплатили 1274 сім'ї загиблих героїв", - пояснила Кушнір.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини
Показати ще

Статус учасника бойових дій отримали 52 тисячі 577 військовослужбовців та працівників ЗС України.