Продажі комодів від IKEA, які стали причиною загибелі трьох дітей, будуть припинені. Компанія відкликала більше 29 мільйонів комодів, які легко переверталися через свою нестійку конструкцію. У тому числі відкличуть і Malm - одну з найпоширеніших моделей, яка продавалася більше 10 років. Про це повідомляють "Вести".

Піти на такий крок компанію IKEA змусили скарги від населення, а також три нещасні випадки, які сталися з вини їх комодів. Троє дітей у віці двох років загинули від того, що були придавлені нестійкими меблями, за останні два роки. Глава IKEA USA Ларс Петерсон заявив, що всі комоди подібної конструкції відкликані з магазинів, постраждалі отримають компенсацію, а іншим покупцям необхідно перенести комод в недоступне для дітей приміщення.

За статистикою від нестійких або неправильно закріплених шаф, комодів і телевізорів щороку гинуть десятки людей, а тисячі отримують травми.

Нагадаємо, що IKEA відклала плани щодо виходу на український ринок через високий рівень корупції та економічної нестабільності в країні.