Напередодні прибуття у Латвію додаткового контингенту НАТО місцеві жінки звернулися до влади країни з вимогою, аби уряд уклав з США угоду, що зобов'язує американських військовослужбовців платити аліменти за своїх позашлюбних дітей у Прибалтиці.

На такі превентивні заходи латвійських активісток штовхнула добре відома репутація американських солдатів, які на закордонних військових базах США заводять позашлюбних дітей з місцевими мешканками. Потім вони їдуть додому, а жінки самі виховують дітей, пише EADaily з посиланням на "Российскую газету".

Латвійський правозахисник, політолог і економіст Олександр Гапоненко переконаний, що проблему аліментів треба вирішувати заздалегідь, і обов'язково її треба обумовити в офіційних паперах. Адже на території Латвії будуть перебувати в порядку ротації тисячі і тисячі американських військовослужбовців.

Читайте також: Аліменти будуть перераховувати на особистий рахунок дитини

Експерт вважає неправильним надавати солдатам НАТО дипломатичний статус, що не обумовивши окремо питання аліментів. Мовляв, якщо американці отримають наднаціональний імунітет, їх ніхто не зможе змусити платити аліменти.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще