На сьогоднішніх "живих" концертах вже звичною стала картина, коли глядачі дивляться на сцену через екран власного смартфона, записуючи дійство на камеру чи роблячи фото. Зазвичай це неабияк дратує тих, хто знаходиться позаду, адже підняті догори смартфони заважають побачити сцену.

Однак, найближчим часом з цією проблемою, і не лише з цією, зможе справитись компанія Apple. "Яблучна" компанія запатентувала технологію блокування зйомки за допомогою гаджетів.

Запатентована технологія використовує камеру, що розпізнає інфрачервоний сигнал і інтерпретує дані. Такий один сигнал можна використовувати для відключення як функцій фотографії, так і запису відео в смартфоні.

Читайте також: ФБР просить Apple зламати iPhone наркоторговця

Для цього інфрачервоний випромінювач можна розташувати в тих місцях, де заборонена фото- і відеозйомка. Випромінювач буде передавати інфрачервоні сигнали із зашифрованою інформацією, в якій містяться команди відключення функції запису в пристроях. Після отримання такого сигналу пристрій буде відключати функції запису.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня
Показати ще

Цю ж технологію можна буде використовувати також для запобігання запису відео в кінотеатрах і фотозйомки в світлочутливих місцях.

В той же час, крім забороної функції в цьому ж патенті є кілька творчих моментів.

Наприклад, в музеї систему можна використовувати для автоматичного надання інформації про об'єкт, на який спрямований пристрій або його камера.

Інфрачервоний випромінювач може бути розташований неподалік від об'єкта і генерувати сигнали із зашифрованою інформацією про цей об'єкт. Електронний пристрій отримує такий сигнал, розшифровує інформацію і надає її користувачеві на своєму дисплеї.