Житель Білорусі розповів, що бачив, як білоруські військові збили російський безпілотник. Про це повідомляє видання TUT.by.

"28 травня я гостював у друзів в Мстиславському районі Могильовської області. Коли я ввечері катався на велосипеді в районі села Картижі, то помітив у повітрі, десь в 200 метрах над землею маленький літачок", - розповів Валентин.

Він зупинився поспостерігати за польотом, і побачив прямо над літаком спалах, а потім почув звук "як при салюті". Літак перекинувся в повітрі і впав неподалік лісу.

"Я спочатку не міг зрозуміти, що сталося. Але коли через кілька хвилин під'їхав до місця падіння літака, то побачив, що він зовсім невеликий - метра три завдовжки і два завширшки, і без льотчика. Тоді я зрозумів, що це безпілотник" , - пояснив свідок.

Він зазначив, що не побачив будь-яких розпізнавальних знаків на фюзеляжі.

За словами очевидця, хвилин через 10 після падіння безпілотника на місце події прибули білоруські військові на двох машинах, "УАЗ" та "Уралі".

Популярні новини зараз
Приречені на навіпголодне існування: частина стареньких буде жити на 2361 гривню Daewoo Lanos "Next-Gen": нова версія народного автомобіля закохує в себе з першого погляду Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Тариф 7,96 грн/куб діятиме не для всіх: кому доведеться платити більше
Показати ще

"Вони оточили місце падіння і почали мене розпитувати, що я бачив, а потім попросили піти", - розповів Валентин.

Приїхавши додому, свідок спробував самостійно впізнати безпілотник. Валентин вважає, що найбільше цей літальний апарат схожий на БПЛА "Птеро-G0", зі складу безпілотного авіаційного комплексу "Птеро-СМ" російського виробництва.

Судячи з опису апарату на сайті виробника, він призначений для ведення "аеро- і фотозйомки, площадних і лінійних об'єктів, оцінки радіоелектронної обстановки, в тому числі виявлення джерел перешкод і вимірювання діаграми спрямованості антенних систем".

Таких комплексів нема на озброєнні білоруської армії, але вони активно використовуються в російській.

Відзначимо, що комплекси "Птеро-СМ" також використовують і інші російські структури - МНС, поліція і т.д.