Вантажні залізничні перевезення з України, через лінію розмежування військового конфлікту на Донбасі, відновлені з 25 червня 2016 року.

"З 1 червня по 24 червня діяла конвенція, яка забороняла вантажні перевезення з України на окуповану територію Донецької залізниці. З 25 червня перевезення відновлені", - повідомили "Інтерфакс-Україна" в ПАТ "Укрзалізниця".

Раніше, керівник департаменту дирекції з комерційної діяльності "ДТЕК Енерго" Дмитро Маляр, заявив про те, що енергохолдинг очікує відновлення поставок вугілля марки А з окупованих районів Донбасу.

"Спочатку причиною зупинки поставок був страйк залізничників на тому боці - вона припинилася. При цьому в ході бойових дій було пошкоджено залізнична інфраструктура, зараз вона відновлюється. Але ситуація змінюється щодня, тому складно сказати, коли саме відновляться поставки", - сказав він.

Читайте також: Нардепи з Дніпра переодяглися в російських військових

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Нагадаємо, що поставки вугілля марки А з окупованих районів Донбасу припинилися з початку червня через зупинку залізничного вантажопотоку на окупованій території. При цьому в декількох містах окупованої зони були організовані мітинги залізничників, на яких озвучувалися антиукраїнські гасла і одночасно вимоги до українського уряду оплачувати роботу залізниці в окупованих районах Донбасу.