Канадець Вільям Ліддіард придумав колеса, які дозволяють автомобілю рухатися в будь-якому напрямку. Про це написав портал "nplus1".

Автор вибрав в якості випробувальної платформи автомобіль "Toyota Echo". На неї він встановив 4 колеса власної розробки.

Колеса отримали назву на честь автора "колеса Ліддіарда". На відеоролику автомобіль показує можливість руху боком, вперед, назад і розворот на місці без повороту коліс.

Автор винаходу впевнений, що такі покришки дозволять пересуватися навіть в складних дорожніх умовах. Також колеса можуть бути встановлені на будь-який автомобіль без доробок. На майбутніх зразках, автомобіль зможе пересуватися швидко, додав Вільям.

Читайте також: 6 корисних девайсів для велосипеда

Популярні новини зараз
Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

Нагадуємо, в 1973 році шведський інженер Бентг Ілон створив колесо, яке дозволяло рухатися транспортному засобу боком. Такі колеса використовують в робототехніці і деяких моделях навантажувачів.