Трансгендерам дозволили служити у збройних силах Сполучених Штатів Америки. Таке рішення ухвалила влада країни.

Про його прийняття повідомила прес-служба Пентагону, передає ТАСС.

Глава американського оборонного відомства Ештон Картер заявив, що влада не може дозволити бар'єрам, які не пов'язані з кваліфікацією людини, перешкоджати набору на службу тих, хто найкращим чином може виконати цю місію. При цьому від підкреслив, що мова йде про талановитих американців, які несуть службу з відзнакою або хочуть мати можливість служити.

Читайте також: Пентагон використовує дискети для запуску ядерних ракет

Передбачається, що нова політика буде реалізовуватися протягом року.

Популярні новини зараз
Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Про скасування цієї заборони Картер говорив рівно рік назад. Згідно з підрахунками одного з провідних американських дослідницьких центрів RAND Corporation, в Америці трансгендерами є приблизно 2450 військовослужбовців з 1,2 млн.

Кількома роками раніше влада США відмінила заборону на службу в збройних силах гомосексуалістів і лесбіянок. Закон, що дозволяє служити в ЗС США особам, котрі відкрито заявляють про нетрадиційну сексуальну орієнтацію, набрав чинності з 20 вересня 2011 року.