В Ізмаїлі на зміну спалаху кишкової інфекції може прийти гепатит. Населення вакцинують від захворювання, щоб не спалахнула епідемія.

Обл це повідомив мер міста Ізмаїл Олександр Абрамченко на своїй сторінці в Facebook. Він зазначив, що є побоювання початку хвилі локалізованого епідзахворювань серед населення міста.

"Дуже багато питань про те, чи є в місті епідемія гепатиту. Ні. Так, є серйозні побоювання щодо існуючої ймовірності її виникнення як "відлуння" локалізованої спалаху кишкової інфекції. Але сьогодні ми виконуємо всі рекомендації фахівців, щоб запобігти ймовірність виникнення небезпеки епідемії гепатиту А ", - пояснив керівник міста ..

Він підкреслив, що в Ізмаїлі ситуація знаходиться під контролем, а для населення проводиться вакцинація проти гепатиту А. Також проходять профілактичні заходів.

У мережах комунального водогону проводиться знезараження води. Для цього застосовується безпечні дози хлору. Мер міста заспокоїв місцевих жителів, що центральний ринок міста не закриватимуть. Він продовжить працювати в штатному режимі.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще