"Український Менделєєв" підкорив Америку незвичайним винаходом. 10-класник з Кіровоградщині зізнався, що спосіб видобутку дешевої енергії побачив уві сні, інформує "День".

Український школяр Самуїл Кругляк запропонував добувати електроенергію з іонізованого хмари за рахунок сильного електричного поля, яке буде випромінюватися іонізуючої вежею. За підрахунками, електроенергія, отримана таким способом, буде коштуватиме всього три копійки за один кіловат.

"Така установка коштує копійки, але користі від неї - на мільйони. Уявіть собі: в разі її запуску ми б могли забезпечити Кіровоградську область електроенергією на 82%", -кажуть вчені.

Читайте також: Українську науку змушують працювати "з перекритим киснем"

Кругляк завоював бронзу на Олімпіаді геніїв у США. На ній десятикласник змагався з двома тисячами молодих винахідників з усього світу. Третє місце на конкурсі дало йому можливість безкоштовно вчитися в одному з американських вузів з щомісячною стипендією в 700 доларів.

Популярні новини зараз
РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою
Показати ще