Контрабандисти на окуповані території перевозять нелегально, як продукти харчування, так і промислову продукцію. Правоохоронці за минулий місяць у районі проведення антитерористичної операції затримали понад тринадцять тонн нелегальних вантажів.

Про це повідомляє прес-служба Служби безпеки України. Загальний обсяг контрабанди на Донбасі сягнув суми у понад 10 мільйонів гривень лише за травень.

Особливо популярним видом незаконного вантажу є цигарки. Правоохоронці зазначають, що їх намагалися перевезти на підконтрольну бойовикам територію на суму в 5,1 мільйонів гривень. На три мільйони контрабандисти намагалися перевезти споживчих товарів, промислової та сільськогосподарської продукції.

Часто нелегальні перевізники везуть із собо на окуповані території готівку. Правоохоронці вилучили у них протягом місяця 44 тисячі 500 доларів, 193 тисячі 110 гривень, 56 тисяч російських рублів та 2400 євро.

За даними правопорушеннями відкрито вісім кримінальних проваджень. Проти порушників склали 117 протоколів про адміністративні правопорушення.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом
Показати ще