Глава Нацполіції Києва Андрій Крищенко відмітив, о останнім часом кількість "злодіїв в законі" значно зросла в столиці, зазначивши, що через прогалини в законодавстві поліція не може заборонити їм повторно повертатись до столиці, тому обмежуються спецприймальником в Чернігові або депортацією.

"Ми їх облік не ведемо, як перелітних птахів не кільцюємо. Не можу сказати, що сьогодні їх 20, а завтра - 25. Але їх в столиці досить велика кількість. Та ми або департамент карного розшуку чи не щотижня їх затримуємо й або депортуємо, або доправляємо до Чернігова до спецприймальника. Але в нас занадто м'яке законодавство, яке дозволяє їм тут перебувати", - повідомив Крищенко для видання Главком.

Читати також: Усунути Порошенка можна і без імпічменту

Крищенко зауважив, що через те, що статус таких злочинців досі перебуває " у підвішеному стані", вони практично щотижня повертаються до столиці. За словами глави Нацполіції, зараз законодавство. яке б забороняло їм в'їзд у Київ, значно посилять. Саме так їхню кількість вдастся зменшити.

"За оперативною інформацією, у столиці понад 30 осіб зі статусом "злодій у законі", "кримінальний авторитет"", - додав Крищенко.

Популярні новини зараз
Подорожчає одна з критично важливих комунальних послуг: який тариф хочуть встановити Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще