У далекому космосі навколо квазара АРМ 08279+5255 астрофізики виявили величезні запаси води. За розрахунками фахівців, її там в 140 трильйонів разів більше, ніж у всіх морях і океанах на Землі.

Про це пише slavpeople.

До такого відкриття прийшли паралельно вчені з Каліфорнійського технологічного інституту під керівництвом Даріуша Лиса і наукові співробітники Лабораторії реактивного руху на чолі з Меттом Бредфоордом.

Квазар АРМ 08279+5255 знаходиться на видаленні в 12 мільярдів світлових років від нашої планети. Він оточений оболонкою з водяної пари. Даний квазар є найпотужнішим з усіх джерел енергії у Всесвіті. Потужність його випромінювання в 65 тисяч разів сильніше, ніж всієї нашої галактики.

Читайте також: Вчені навчилися відновлювати зір

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Настільки колосальні обсяги енергії виділяються внаслідок поглинання матерії надмасивною чорною дірою. Вчені вирахували масу такої чорної діри і заявили, що вона перевищує масу Сонця в 20 мільярдів разів.