Інгеборг Рапопорт завершила навчання ще в далекому 1937 році. Вона писала докторську дисертацію про дифтерію, яка була серйозною проблемою на той час.

Про це повідомляю "BBC-Україна".

Проте дівчину не допустили до заключної частини іспиту через антисемітську політику Гітлера. Її мати була єврейкою.

Інгеборг написала до університету Гамбурга, що якби не тогочасні закони, то вона б змогла скласти екзамен. Університет вирішив "виправити стару помилку". Три професори з медичного факультету самі приїхали до пані Інгеборг та влаштували іспит для неї.

Вона просто вразила екзаменаторів. У медичному центрі університету Гамбурга на спеціальній церемонії жінка отримала докторський ступінь. Пані Рапопорт сказала, що хотіла завершити власну наукову роботу в пам'ять про тих, хто постраждав в роки Третього рейху.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Астролог побачив у травні "лихо" для України Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Читайте також: Вчені допоможуть зберегти м'язи в старості

"Це було питанням принципу. Не просто захистити докторську, адже у 102 роки це вже не так легко. Я зробила це в пам'ять про жертв нацистського режиму", - зазначила вона.

Підготуватись до складання іспиту жінці допомогли друзі. Вони шукали в мережі зміни у галузі дослідження дифтерії за останні 80 років. Жінка емігрувала у США у 1938 році. Проте згодом повернулася до комуністичної Східної Німеччини. Вже в наш час Рапопорт врешті-решт стала професором педіатрії Берліні.