У квітні цього року японська лабораторія Nimiki спроектувала тренувальний меч для робота. Вчені, з'єднавши його з високошвидкісними механічними очима, навчила робота фехтувати з людиною.

Читайте також: Автомобілі будуть самі боротися з нетверезими водіями

Мультинаціональна компанія з японськими коренями Yaskawa, яка спеціалізується на сервоприводах і моторах для них, об'єдналася з Ісао Мачі для свого "Yaskawa Bushido Project". Мачі є майстром іай-дзюцу, древньої самурайської техніки поводження з мечем.

Ісао Мачі і робот Motoman MH24 пройшли п'ять випробувань. Вони почалися з розсічення фруктів, квітів і горохових стручків. Потім кожен з них виконав тисячу швидких ударів по тренувальних мішенях. Наприкінці цього випробування Мачі виглядав виснаженим. Цього не можна було сказати про механічного робота, він зовсім не втомився.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще