Президент США Барак Обама направив повідомлення американському Конгресу про те, що країна продовжила санкції щодо Білорусі ще на рік.

Про це повідомляє "Новое время".

На сайті Білого дому опублікували документ, згідно з яким під санкції підпали особи, дії яких порушують права людини, зокрема, через політичні репресії. Також, декого з "чорного списку" підозрюють в корупції.

Читайте також: Білорусь вирішила допомогти в реабілітації чорнобильської зони

У Сполучених Штатах заявили, що це становить загрозу національній безпеці і зовнішній політиці країни.

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Нагадаємо, США ввели санкції проти Білорусі 16 червня 2006 за підрив демократичних процесів деякими членами білоруського уряду та іншими особами.

Тоді наклали арешт на власність певних категорій білоруських громадян в США та за їхніми межами, в разі підконтрольності Вашингтону.

До списку увійшли десять осіб, серед яких президент Білорусі, міністри юстиції та внутрішніх справ, а також глави державного телебачення і радіо.