У Дніпропетровську презентували мобільний трансформований модуль - пересувну казарму для військових українського виробництва. На "Південмаші" можуть випускати по 50 таких модулів щодоби.

Про це повідомляє УНІАН.

Пересувна казарма - це кімната площею 65 кв. метрів, оснащена кондиціонером, зроблена із металевих конструкцій. В ній є 32 ліжка, телевізор, приставні стільці. При транспортуванні її розміри зменшуються втричі.

"Це на 98% український продукт. Модуль забезпечує комфортні умови проживання при температурі від -40 до +40 градусів за Цельсієм. Також він може бути оснащений системами водопостачання, каналізації, опалення. При розробці ми враховували вимоги приписів штабів армій НАТО, а також нагальні потреби сучасної української армії", - зазначив головний конструктор Вадим Бєляєв.

Читайте також: Опублікували новий ролик про АТО в стилі комп'ютерної гри

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори
Показати ще

За його словами, у конструкції врахували важливість зменшення витрат на тилове забезпечення військових та переводу підрозділів на мобільне базування, що істотно підвищить бойову готовність армії.

Для розгортання такої казарми, навіть у польових умовах, необхідно від 60 до 90 хвилин.

Експериментальний зразок пересувної казарми вартістю 1 млн грн виготовили на замовлення "Фонду оборони країни", який збирає благодійні внески. За словами голови організації Павла Хазана, фонд звернувся до Міністерства оборони з проханням підтримати проект з виготовлення модулів для військових.

Пересувну казарму відправлять ​​в зону АТО.

Нагадаємо, мобільний модуль - спільний проект "Фонду оборони країни", української компанії з іноземними інвестиціями "NewArk" та "Південного машинобудівного заводу".