Новим губернатором Донеччини стане голова антикорупційного управління Генпрокуратури Павло Жебрівський. Сьогодні, під час свого візиту в Мелітополь Порошенко може представити його офіційно.

Першими про призначення Жебрівського губернатором Донецької області повідомило Hromadske.TV із посиланням на джерело в Адміністрації президента. Офіційна інформація досі відсутня.

Голова прес-службі Генпрокуратури Альона Яхно підтвердила, що Жебрівський пішов з посади.

"Все точно. Жебрівький переводиться. Вчора ввечері попрощався з колективом", - написала вона вчора ввечері в Фейсбуці.

Читайте також: Кабмін вніс подання на звільнення Кіхтенка

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Нагадаємо, що напередодні Кабмін одноголосно направив президентові подання на звільнення попереднього голови області Олександра Кіхтенка. За офіційною версією, він не впорався із будівництвом захисних споруд в регіоні, та має нарікання щодо вирішення інших важливих питань регіону. Проте, міністрів обурили заяви колишнього губернатора про війну уряду з регіоном і неможливість припинення торгівлі з тимчасово окупованою територією. Кіхтенко був губернатором з жовтня минулого року.

Новий голова Донецької області Павло Жебрівський працював головою Житомірської області в 2005 році. Під час парламентських виборів 2014 року був заступником голови партії Блок Петра Порошенка, а з січня 2015 очолював антикорупційне відомство Генеральної прокуратури.

Крім того, Жебрівський – мультимільйонер та власник найбільшого фармацевтичного підприємства України ВАТ "Фармак".