На тимчасово окупованій території не діє Конвенція з прав людини. Відповідальність за це несе Росія, яка ввела туди свою армію та підтримує незаконні збройні формування.

"Росія насправді здійснює контроль в деяких районах Донецької і Луганської областей, тому несе повну відповідальність за дотримання і захист прав людини на цих територіях в рамках міжнародного гуманітарного права та міжнародного права в галузі прав людини. Військові злочини і злочини проти людяності, скоєні як регулярними Збройними силами РФ, так і незаконними збройними угрупуваннями, становлять надзвичайну загрозу життю нації", - ідеться у офіційному повідомленні України.

Влада також завила, що антитерористична операція на Сході є невід'ємним правом держави на боротьбу проти іноземної агресії. Такий правовий режим обмежує зобов'язання України щодо забезпечення прав і свобод громадян.

Читайте також: Туск підтвердив подовження євросанкцій проти Росії

"Україна користується правом відступу від деяких зобов'язань Міжнародного пакту про громадянські і політичні права і Конвенції про захист прав людини та основних свобод в деяких районах Донецької та Луганської областей України. Це буде тривати до цілковитого припинення збройної агресії Росії, відновлення конституційного порядку на окупованій території України", - повідомили українські дипломати Раду Європи.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів
Показати ще

Звернення оприлюднили 9 червня. Визначити точні межі дії законодавства про військово-цивільні адміністрації Україна обіцяє після ухвалення відповідного законодавства.