Народний депутат Сергій Лещенко розповів, що в стінах парламенту жодне важливе рішення не приймається без голосів нардепів із групи "Відродження" олігарха Коломойського та олігархів із "Волі народу". Таким чином, олігархи "виторговують" для себе потрібні рішення, погоджуючись голосувати за той чи інший законопроект.

На думку Лещенка, в уряду немає опори в парламенті, тому що він створений двома фракціями, які не ходять на засідання, і для кожного голосування потрібно брати голоси у Коломойського, групи "Відродження" та у газових олігархів із "Волі народу". Якщо цих голосів немає, то парламент нічого не приймає. "Минулого тижня у нас був сором і ганьба, коли парламент просто сидів і створював ілюзію роботи. А голоси олігархів можуть іти тільки в обмін на певні преференції", - повідомив Лещенко в інтерв'ю 112 каналу.

Читати також: Аваков назвав головні "козирі" Путіна в Україні

Також Сергій Лещенко зазначив, що українцям сілд мати власну стратегію розвитку, без орієнтиру на Брюсель і зазначив, що у справі "чорної бухгалтерії" Януковича є багато прізвищ лідерів націоналістичних і націонал-демократичних рухів в Україні.