Голова МВС Арсен Аваков на сьогодні володіє всіма "силовими інструментами" для того, щоб захопити владу в Україні і провести держпереворот. Таку думку висловив нардеп Сергій Лещенко, зауваживши, що Аваков має дуже великі політичні амбіції.

"Аваков зовсім не той, за кого він себе видає. Він себе видає за міністра МВС, але, насправді, це людина, яка по статусу сьогодні, практично, дорівнює прем'єр-міністру. Я його називаю – супер перший віце-прем'єр. Я його вважаю рівносильним Гройсману. Він представляє не просто НФ, а одне з найбільш силових відомств, і він має вплив на добровольчі батальйони. Його вплив набагато більший, і він поширюється набагато ширше, ніж на МВС", - пояснив Лещенко для 112 каналу.

Читати також: Львівське сміття принесло Кличку політичні дивіденди

За словами Лещенка, Аваков буде використовувати свої ресурси для побудови власної політичної сили і прийде до влади і, цілком можливо, що цей прихід відбудеться за силовим сценарієм.

"Приходу до влади як через вибори, так і через квазіканали приходу до влади. Це може бути все що завгодно, в тому числі і використання силових структур, теоретично. Ми ж розуміємо, що коли міністр МВС має під собою не тільки офіційну вертикаль, але ще й неофіційний вплив на силові підрозділи, які озброєні і мотивовані, і при цьому він ще може бути політичним лідером – це завжди ризик. Завжди ризик, що нас є квазівоєнізовані формування, які можуть прийти до влади через квазіінструменти", - зазначив Лешенко.

Популярні новини зараз
Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно В Україні готується революція у житловій сфері В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ
Показати ще

Нагадаємо, раніше Лещенко повідомив, що Луценкові створили штучний імідж "комісара Каттані" заради арешту Клюєва.