Українці в Римі зустріли вчора, 10 червня, президента Росії акцією протесту.

Про це повідомляє координатор Оргкомітету Євромайдан-Рим Олесь Городецький на своїй сторінці у Facebook.

"10 червня, в день візиту Путіна до Риму та до Ватикану, українці Риму організували йому "теплу зустріч". На площі Вітторіо Емануелє, в центральній частині міста зібралися українці з Риму та околиць, щоб "відзначити" приїзд Путіна до італійської столиці. Незважаючи на робочий день, закрите метро та страйк автобусів, близько сотні українців та італійців прийшли на маніфестацію. Кожен з учасників тримав плакати та національну символіку", - ідеться в повідомленні.

Читайте також: Українці Італії протестують проти зустрічі Путіна і Папи

Активісти із гаслами "Путін - агресор!", "Путін! Руки геть від України" розповідали італійською мовою про присутність російських військових на Донбасі та фінансування Росією бойовиків в Україні.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Також, учасники мітингу організували флешмоб, з "російськими солдатами та дівчиною - Україною", які наочно продемонстрували російську агресію.

За словами активістів, переговори із поліцією про дозвіл на проведення акції тривали два дні.

Сам Володимир Путін, який прибув до Риму для участі у міланському ярмарку EXPO-2015, не міг побачити протест на власні очі: його кортеж їхав іншим маршрутом. Однак про акцію українців Італії активно розповідали італійські ЗМІ.

Прийом президента РФ італійською стороною обурив учасників акції.

"Як може Італія приймати у себе цього вбивцю?!" - наголосила учасниця акції Оксана, додавши, що рівно шість років тому в Римі так само пишно приймали лівійського диктатора Муаммара Каддафі.

Українці в Італії переконані, що нині Рим порушує міжнародну ізоляцію Путіна і вважають це помилкою італійської влади.

Нагадаємо, президент Росії Владімір Путін прибув до Риму для зутрічі з прем'єр-міністром Маттео Ренці під час "Експо-2015" у Мілані.