Сьогодні нижня палата парламенту Італії ратифікувала угоду про Асоціацію між Україною та Євросоюзом. Про це повідомив в своим аакаунте в Twitter глава МЗС Павло Клімкін.

"Палата депутатів Італії тільки що ратифікувала Угоду про асоціацію України з ЄС. Попереду ще Сенат, але крига скресла. Grazie! " - написав він.

Нагадаємо, що до цього моменту Італія ще не приступала до розгляду цього документа поряд з такими країнами як Кіпр, Австрія та Греція. Таке рішення депутати нижньої палати прийняли після візиту президента Росії Володимира Путіна в країну.

Вчора він провів переговори з прем'єр-міністром Маттео Ренці, який зазначив, що між Римом і Москвою є розбіжності щодо збройного конфлікту на Донбасі. Італія закликала Росію дотримуватися Мінських домовленостей.

Володимир Путін запізнився на зустріч з Папою Римським Франциском на годину. Глава Ватикану зазначив, що Росія повинна докласти всіх зусиль для відновлення переговорного процесу на сході України.

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте
Показати ще

Матеріал по темі: Німеччина ратифікувала угоду про асоціацію Україна-ЄС

Нагадаємо, що процес ратифікації Угоди завершили в Болгарії, Великобританії, Угорщини, Німеччини, Данії, Ірландії, Іспанії, Латвії, Литві, Люксембурзі, Мальті, Польщі, Португалії, Румунії, Словаччини, Фінляндії, Хорватії, Швеції та Естонії.