Сьогодні до тліючих торфовищ під Биківнею Київської області додались загоряння торфу на заплаві річки Ірпінь, що в міській межі однойменного міста, та під Гостомелем.

Про це повідомляє Міністерство екології і природних ресурсів.

Ситуація на осередках загоряння знаходиться під контролем рятувальників.

"Усі установи і служби, задіяні в локалізації та ліквідації осередків займання, діють скоординовано і злагоджено", - зазначають в Мінекології.

Біля села Гута-Катюжанська Вишгородського району у вівторок зайнялись торф'яники на площі 1 га. Протягом доби пожежники ліквідували займання на площі 0,4 га та залишилося погасити ще 0,6 га.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію
Показати ще

Читайте також: Дарницький район в чаду: нова пожежа під Києвом

Також займання торфу окремими осередками загальною площею 1 га помічено біля села Фаневичі Іванківського району. Пожежу вже загасили на половині площі.

Зранку зайнялись торф'яники на заплаві річки Ірпінь біля однойменного міста. Площа осередку займає 1,5 га. На місці події працюють вісім чоловік особового складу та дві одиниці спецтехніки. Кілька осередків загоряння контролюють рятувальники За добу ліквідовано третину площі займання, залишається загасити ще 1 га.

Нагадаємо, сьогодні вранці жителі столичного району ДВРЗ поскаржилися на їдкий дим. Рятувальники пояснили, що він з'явився після загоряння торфовищ у лісі під Биківнею.