Журнал Forbes опублікував щорічний рейтинг 100 найбільш високооплачуваних спортсменів планети. Втретє за останні чотири роки список очолив американський боксер Флойд Мейвезер.

Є в списку Forbes і один представник України. Це чемпіон світу з боксу Володимир Кличко.

Дохід Мейвезера американські експерти оцінили в 300 млн доларів. Другу сходинку посів його суперник у "бою століття" філіппінець Менні Пакьяо. Португальський футболіст мадридського "Реала" Кріштіану Роналду замкнув трійку найкращих з доходом в 79,6 млн доларів.

Читайте також: Мейвезер за очками виграв бій у Пакьяо

У першу десятку також увійшли футболіст Ліонель Мессі, тенісист Роджер Федерер, баскетболісти Леброн Джеймс, Кевін Дюрант і Кобе Брайант, а також гольфісти Філ Мікельсон і Тайгер Вудс.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів
Показати ще

Єдиний представник України в цьому рейтингу Володимир Кличко посів 63-у сходинку з доходом в 22,5 млн доларів.

Оцінка Forbes включає доходи атлетів від професійної діяльності та участі у спонсорських турнірах, рекламних контрактів і власних бізнес-починань. У сукупності учасники списку заробили в звітний період - з червня 2014 по червень 2015 року - 3,2 млрд доларів. Це на 17% більше, ніж роком раніше.