Президент Росії Володимир Путін під час одноденного візиту до Італії встиг поспілкуватися із прем'єр-міністром Італії Маттео Ренці, але на зустріч із одним з найвпливовіших людей в світі - Папою Римським Франциском - спізнився.

У мережу одразу почали викладати меми та фотожаби на тему цієї зустрічі.

За даними видання CatholicNews, до Франциска Путін приїхав через годину і десять хвилин після призначеного для зустрічі часу. У порога його більш ніж півгодини чекав ватиканський сановник Георг Генсвайн.

Читайте також: Палата парламенту Італії ратифікувала Угоду про ассоціацію між ЄС та Україною

Зазвичай балакучий Папа Франциск був стриманий з Путіним - принаймні, при журналістах. У звіті Ватикану за підсумками візиту Путіна немає слова "cordial" (привітний), яке використовують майже у всіх повідомленнях про зустрічі Папи зі світовими лідерами.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Одна квитанція "поважчає" на 150 грн: як в Україні зміняться тарифи на світло, газ та воду Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою
Показати ще

Відомо, що глава російської держави і Папа Римський обмінялися подарунками. Путін подарував понтифіку панно із зображенням храму Христа Спасителя та кілька томів Православної енциклопедії.

У відповідь папа вручив Путіну медаль із зображенням янгола-миротворця.

"Цю медаль створив художник минулого століття. На ній зображений янгол, який приносить світло, справедливість, солідарність і захищає. А також є текст, в якому багато думок про те, що Євангеліє приносить в наше життя світло та радість. Там є і геополітичні роздуми про нас, про наше життя ", - сказав він.

Папа Римський проводив президента РФ до виходу з бібліотеки і прощаючись, попросив передати найкращі побажання патріарху РПЦ Кирилу.

Перед відльотом з Італії Путін встиг зустрітися із Сильвіо Берлусконі, тому довелося приїхати в аеропорт.